top of page
Vyhledat
  • Obrázek autorastreetball21

The One


The One je variace vytvořená pro pět hráčů, poskytující možnost hry při nevýhodném počtu hráčů. Pochází ze Straw­berry Creek Park v Berkley. „The One“ je podobné „Twenty One“, ale je zde více prostoru pro útok.


Jeden hráč si zvolí, že bude hrát jako „The One“ a ostatní se rozdělí do párů. Je důležité poznamenat, že přestože ně­kteří hráči jsou v týmech, tak každý má své vlastní skóre. Kdokoli dosáhne konečného počtu bodů (zpravidla 21) jako první je považován za vítěze.


Hra začíná, když si The One nechá zkontrolovat míč jed­ním ze soupeřů za šestkovou čárou a poté může útočit. Jestliže je úspěšný, vrací se opět za čáru trestného hodu a po kontrole míče může opět zaútočit. Body dosažené hráčem „The One“ mají dvojnásobnou hodnotu.


Jestliže hráč „The One“ není úspěšný, jeho míč může doskočit nebo jiným způsobem získat kterýkoli tým, vyčistit ho za trojkovou čárou a zahájit útok. V tu chvíli se hraje dva na tři. Jestliže tento tým skóruje, pak získávají oba hráči stejný počet bodů.


Jestliže skóroval hráč, který je ve dvojici, pak se stává „The One“ pro další kolo a jeho místo nahrazuje dosavadní „The One“. Nový hráč „The One“ zkontroluje za šestkou míč a hra pokračuje jako předtím. Hra pokračuje v tomto smyslu do té doby než jeden hráč dosáhne konečného počtu bodů.

1 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

H-O-R-S-E

bottom of page